Sidor

onsdag 30 december 2015

årets 5 bästa - ljudböcker


Jag har de senaste åren lyssnat allt oftare på böcker, fördelen är att man kan lyssna nästan var som helst och nackdelen är att det är svårt att spara på citat och snygga formuleringar under läsningen. Jag läser nästan bara deckare i ljudboksformen men inte en enda spänningsroman har hamnat på min topp-fem-lista: 

Det är något som inte stämmer - Martina Haags såriga skilsmässoroman går rakt in i hjärtat. Hon läser den själv och det gör att distansen till texten blir nästan obefintlig.
Det här är hjärtat - Bodil Malmsten är ännu en författaruppläsning som får tårarna att rinna. Svårt sjuka Bodil Malmsten läser sin dikt om sorgen efter en älskad. Huva, så bra!
Mina drömmars stad av Per-Anders Fogelström är en av årets bästa klassiker. Jag hade läst serien någon gång i tonåren och det blev ett fint återseende med Lotten och Henning.
De förklädda flickorna i Kabul - Jenny Nordberg är en reportagebok som slår rakt in i magen - stenhårt. Den beskriver flickorna och kvinnornas liv i Afghanistan på ett vis som man inte kan värja sig för.
The Children Act av Ian McEwan - snygg roman om moraliska och etiska dilemman men den domare i huvudrollen. Lyssnade på engelska och Ian McEwans språk är grymt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!