torsdag 8 juli 2010

Tematrio - läsning för hängmattan

Lyrans Noblesser har varje vecka en tematrio. Denna vecka handlar det om böcker för hängmattan. Här kommer mina tips som dessutom alla är från vårt grannland Norge:

Halvbrodern av Lars Saabye Christensen är en burlesk släktkrönika som utspelar sig i Norge under hela 1900 talet och i centrum för berättelsen står 2 halvbröder: Barnum och Fred. En tjock härligt tragikomisk bladvändare.

Berlinerpopplarna av Anne B Ragde är första delen av en triologi om livet på Neshov - den lilla gården utanför Trondheim. 3 mycket olika bröder ska gå vidare med livet efter deras mors död och på vägen konfronteras de med familjens hemligheter. Det är vackert och ömsint berättat och samtidigt lättläst. En perfekt hängmattebok!

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset är en klassiker som utspelar sig på 1300 talet och läsaren får följa Kristin från hennes barndom, genom vuxenliv med giftemål och till ålderdomen. De tre tromanerna är lagom att avnjutas i små portioner. Den startar 9 juli som radioföljetong på P1, man kan alltså lyssna också. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!