söndag 13 december 2015

inte för att jag räknar men ...

Det är faktiskt en smula retligt att bara ha läst böcker från 36 länder i år. Jag brukar ju komma över 40, vad göra? Som tur är så har jag en fin roman från Österrike i hyllan och en annan från Spanien i plattan. Klart att de två länderna ska med, men sen? Noveller räknar jag inte för det tycker jag är småfusk men tiden är knapp. Månne hinner jag lyssna på en ljudbok som utspelar sig i Irak och är skriven av en algerier och läsa en roman från Syrien? Kanske, kanske.

Min lilla egenutmaning lyder som följer:

Tobakshandlaren av Robert Seethaler

Även detta går över av Milen Busquets

Sirenerna i Bagdad av Yasmina Khadra

Resa in i tomheten av Zamar Yasbek


Hur går det med er andra - hur ser er läsning ut i år. Har ni utmanat er med författare från några oväntade länder?

10 kommentarer:

 1. Jag har inte kollat, men något säger mig att världslitteraturen som vanligt lyser med sin frånvaro och att bort de gamla bekanta länder som England, USA, Frankrike etc så är det rätt tunnsått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst ovanligt mycket från USA i år och mängder från Storbritannien. Därför är min lista inte heller lika lång som vanligt. Jag kan säga att jag inte räknar men det är ett bra mått för mig själv att utmana mig lite. Visst har du läst Busquets? Jag har slarvat bort min bok!

   Radera
  2. Jag har läst Busquets, men fick den i e-boksformat så jag kunde inte tappa bort den. Däremot har jag förlagt en Sekwa-bok. Alltid är det nån bok som försvinner!

   Radera
  3. Det är min e-bok som försvunnit. Jag har helt enkelt beställt hem en ny. Man kan ju undra hur velig man kan vara?

   Radera
 2. Jag är ganska dålig på att läsa böcker som utspelar sig någonannan stans än England, USA och Sverige. Dock fantasi värdar med monster och magi brukar jag vara ganska bra på att läsa böcker ifrån. Man jag har planerat att läsa tusen strålande solar, så då får jag ett liiiite bredare utbud haha. Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är urkass på att läsa om fantasivärldar. Är det en karta först i en bok så läser jag den sällan. Alla har vi våra favoriter :-) Tusen strålande solar är en jättefin roman!

   Radera
 3. visste knappt att det finns så många länder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ironi är inte helt enkelt i skrift :-)

   Radera
 4. Jag har bland annat läst "En halv gul sol". Älskade den!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är superbra! Det var mitt första möte med Adichie och numer kastar jag mig över allt hon skriver!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!