fredag 7 juli 2017

Strand och Alvastra

Turen gick mot Linköping och liten familjehelg där. På vägen ligger lämpligt nog Ellen Keys Strand. Man fick inte alls fotografera inomhus så tyvärr så får man klicka på länken för inomhusbilder. Det var spännande att få se en av den moderna pedagogikens föregångares hem och hela huset är fullåt av böcker och skrivbord. Underbart!

Just nu så tipsar vi på Kulturkollo om en bok om dagen under taggen #dennadagenbok och extra kul var det att stiga in i hallen på Strand och se väggmålningen (dekorerad med svastikor f ö) som säger "denna dag, ett lif". Där fanns också uppmaningen "memento vivere" - kom ihåg att leva. Bra uppmaningar båda två :-)


Alvastra klosterruin ligger i närheten av Strand och det var spännande att besöka den plats där Heliga Birgitta en gång bott. Jag undervisar alltid ett tema om Birgitta i historian men jag har inte tidigare besökt platsen. Alvastra var en viktig och mäktig plats under tidig medelålder och det var hög tid strosa runt i ruinen och föreställa sig klostret. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!