torsdag 12 april 2018

bokhandeln på riverside drive - en perfekt pralin

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck hade varit perfekt att skriva om under förra veckans tema på Kulturkollo  som hette gott och blandat. Det här är nämligen en riktig pralin! Ung änka, konkursfärdig bokhandel, London, lite tilltufsade karaktärer, en lat katt och en smula romantik, vad kan gå fel liksom?

Jo, ganska mycket. Det kan i den här genren bli för smetigt, för förutsägbart, för många violiner och osannolika missförstånd men jag tycker Skybäck balanserar riktigt bra. Man känner med änkan Charlotte och man vill att hon ska ta sig ur sin förlamande sorg, man gillar personalen hon möter i bokhandeln som hon ärvt och man fullkomligt älskar själva affären. Jag vill också ärva en bokhandel som bara säljer bra böcker ...

Den historiska delen, där familjehemligheterna sakta avslöjas, funkar också helt ok. För en som jag, som bott i England under perioder under 80-talet, så hade jag gärna sett några fler tidsmarkörer insprängda i just de delarna. Låtar, kläder och förtjusningen när man är tonåring från Sverige och kommer till London kunde absolut varit mer av, enligt min smak då. Det är bara en randanmärkning. Det här är en härlig och underhållande läsning med perfekt blandning av sött och salt, precis som förra sommarens favoritsmak Salty Caramel. Koka er en sats ljuvlig sås, ta fram glassen och filten. Sätt er i lä med nosen i solen och njut av en härlig pralin i bokform!

Missa inte intervjun med Frida som Ulrica gjorde inne på Kulturkollo inför släppet av boken! 

PS. Gillar ni feelgood med bokhandlar som miljö så är Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan och Lucy Dillons Och så levde de lyckliga  också mycket mysiga. 

7 kommentarer:

 1. Tycker också att den här var riktigt bra. Lätt hänt att det blir på gränsen till sötsliskigt när det gäller chicklit och feelgood men Frida hittar en bra balans. Vill också ha både bokhandeln och katten!

  SvaraRadera
 2. innehåller alla de viktiga ingredienserna ❤️

  SvaraRadera
 3. Om du ärver en bokhandel hjälper jag dig , kan damma böcker 😊

  Kusin A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charlotte i boken ärver av en okänd moster - tror du jag har ngn sådan på lut? ;-) Vi skulle bli ett grymt bokhandlarpar, turas om att städa förstås (jag dammsuger väldigt bra) men framförallt prata (och möjligen sälja) böcker. Vilket team!

   Radera
 4. håller på med den nu, och när jag läste vad den handlade om så kände jag att nä, det här är lite för mycket av det goda. Men nu när jag läser den så känner jag att hon fixar verkligen biffen! en karamell!
  frida

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!