måndag 8 april 2019

skurkpappan - fniss för nioåringen

Skurkpappan av David Walliams är precis en sådan bok som pojkar och flickor i en viss ålder och med en sorts humor älskar och som jag tycker är ganska trist. Det betyder alltså att jag lovar att tipsa många läsare om den här humoristiska boken som har ett ohejdat tempo. Franks pappa är en hejare på att föra bil fort och när han först råkar ut för en olycka och sedan blir lämnad av sin fru så måste han hitta något sätt att försörja sig. I den lilla staden finns det kriminella uslingar och snart är både Frank och Skurkpappan rejäl insyltade ...

Tony Ross, som gjort illustrationerna är fantastisk på att ge texten en extra dimension och jag vet precis vilka elever jag ska sätta den här boken i händerna på. Lättläst med korta stycken och bilder innemellan gör att den, trots sin tjocklek, kan passa väldigt bra för en lite läsovan fyra. Walliams är kanske mest känd som skådespelare i Little Britain och domare i Britain's got Talent men han har skrivit många böcker för barn som alla är älskade av barn som gillar humor!


2 kommentarer:

  1. Mister Stinky läste jag för grabbarna O. Fruktansvärt rolig och lika äcklig, spyäcklig. Walliams beskrev Mister Stinkys odör så målande att det gick att känna stanken från boksidorna.

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig det! Det är ju en del prutt och annat i de här böckerna, helt klart!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!