söndag 22 februari 2015

den osynlige mannen från Salem

Missa inte Christoffer Carlsson!

I veckans som gick kunde man se den sista delen av SVTs serie Deckarna och en av deltagarna där var Christoffer Carlsson. Kriminolog, författare till 4 böcker, familjefar och ännu inte 30 år fyllda. Imponerande effektivt.

I sensomras lyssnade jag på Den fallande detektiven, som jag gillade skarpt, men jag insåg också att jag borde lyssnat på den första delen i serien först. Bättre sent än aldrig. Nu blev det Den osynlige mannen från Salem i mina lurar under lördagen. Första delen om det trasige polisen och antihjälten Leo Juncker utspelar sig i ett dystert och skitigt Stockholm. Leo är avstängd från sin tjänst, lever på gränsen till missbruk och när han en dag vaknar av att polisen kommer till hans hus bjuder han in sig själv i utredningen. Det är en ung kvinna som blivit mördad på härbärget och snart förstår Leo att mordet på något vis hör samman med hans egen uppväxt i Salem. Så blandas minnen från uppväxten i förorten med nutid och både privatliv och utredning får ta plats.

2013 valdes den här boken till årets bästa deckare av Svenska Deckarakademin och det är den väl värd. Lite mörkare, lite råare än de flesta svenska deckare och Christoffer själv säger att han gillar att skriva om människor i motvind. Vad jag hört så ska det bli fyra delar i serien om Leo - nästa verkar vara på gång i höst.

Vill man hänga med i Christoffers författarliv så kan man följa honom på Twitter, han är en frispråkig och frekvent twittrare. Boken finns förresten med som inbunden på rean, rekommenderas, han böcker finns också som pocket, e-bok och ljudbok. Passa också på och Provläs!

2 kommentarer:

  1. Han verkar så sympatisk, tycker jag! Och även om jag tycker att hans karaktär Leo Junker är lite för deppig emellanåt så längtar jag till nästa roman!

    SvaraRadera
  2. Jag har skaffat mig båda böckerna om Leo Junker, men har inte läst någon av dem än. Däremot läste jag Den enögda kaninen i höstas och föll som en fura.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!