tisdag 3 februari 2015

nu har vi bubblat igen: Om du får det här brevet

Mr Darcy och Fifty Shades of Grey - de är återkommande samtalsämnen på våra bubblaträffar. Hur kan nu det komma sig?

Hur som, lite pratar vi faktiskt om den aktuella boken också. Vissa böcker blir faktiskt bättre av att prata om dem - Om du får det här brevet av Sarah Blake var definitivt en sådan för min del. Jag var inte över mig imponerad när jag läste den och tyckte nog lite same, same. Men när vi bubblat om den en stund så kunde jag hålla med om att vissa scener från det bombhärjade London och berättelserna om människor på flykt genom Europa var genuint gripande. Det var sympatiskt att det inte blev ett fluffigt Happy End och att krigets offer var totalt meningslösa, inga hjältar här inte.

Vi var överens om att varken titeln eller baksidetexten var representativ för innehållet och som ofta i vårt gäng så hade vi flera tips till författaren som skulle gjort boken väsentligt bättre. Blake kunde till exempel byggt på berättelsen med mer detaljer om USA s roll och motvilja att involvera sig i kriget, postkassörskan kunde ha tagit aktivare del och doktorns fru var ju bara för mjäkig.  Behållningen var ändå Frankie och livet som korrespondent i ett krigshärjat Europa.

Bokbubblarnas betyg blev en trea.

Vi pratade om att ordna någon slags bok å bio i månaderna som kommer och nästa möte blir om en månad. Den 2 mars blir det något helt annat, tills dess läser vi Ungdomsår av Coetzee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!