tisdag 4 augusti 2015

Augusti-enkät

Johanna på Johannas Deckarhörna har taggat mig i sin augusti-enkät. Tackar för det, en enkät är alltid kul! Här kommer svaren:

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Fin, tackar som frågar! Jag har blandat papperböcker, e-böcker och ljudböcker. Jag har läst en hel del i min backlist som jag varit sugen på länge och varvat med helt purfärskt så jag är nöjd. Brukar satsa på att få läst ungefär 40 titlar och det blir nog så också denna sommar.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)!
Det får bli tre böcker som jag ska recensera: Hausfrau av Jill Alexander Essbaum, Bära barnet hem av Cilla Naumann och Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?
De tre som jag tänkt läsa är efterlängtade så jag kör med dem ett varv till.

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa ”delikatesser”. Vilket väljer du helst?
Inget. Är en tråkmåns.

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?
Supersvårt! Jag har läst mycket bra men okej då. Den drunknade av Therese Bohman får det bli.

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?
Chigozie Obioma från Nigeria - The Fishermen. Den är nominerad till ManBooker och jag försöker läsa nya afrikanska författare så ofta jag hinner. 

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
Jag började skolan ett år tidigt och kunde då redan läsa så jag fick ofta gå till det klassrum som användes som skolbibliotek. Det var barn som gick på mellanstadiet som hade det klassrummet och en vägg var förvandlad till bibliotek. Eftersom jag läst ut böcker så fort, och man fick bara låna en åt gången, så minns jag hur jag smög in på de stora elevernas lektion och snabbt valde en ny bok. Oftast var det en Pelle Svanslös, Katitzi eller en Laura Ingalls som jag hämtade.

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
En vecka har jag kvar att somra mig på och sedan så kör vardagen igång. Det blir säkert helger i sommarstugan också framöver och dessutom ska jag åka på Louisiana Literaure. Det blir som en minisemester!

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Jag prioriterar alltid de recensionexemplar som jag har beställt. Skriver om alla jag bett om och försöker skriva på det datum som förlagen föredrar. Utöver dem brukar jag inte hinna särskilt många fler. Lättlöst problem.

10. Till sist, vilken är hösten allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri. Finns i min padda. Ska läsas. Snart.

Vill någon hänga på den här enkäten så är det fritt fram men länka gärna tillbaka till Johannas deckarhörna. 

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du ville göra den. Kul att läsa, dina svar :)

    SvaraRadera
  2. Hausfrau ligger i min läshög och väntar. Blir kul att se om vi tycker lika! :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!