torsdag 27 augusti 2015

programmet är kommet för Sthlm Literature!

Ja, jag vet att det är i oktober men jag gläder mig ändå över de fina författarna som jag ska lyssna till en helg i den höstigaste hösten. Jag ser att där finns en kenyansk författare som måste läsas, och en ryska och ... Läslistan blir diger!

Text direkt från hemsidan:
2015 gästas festivalen av en rad framstående internationella gäster som författarna: Marie NDiaye(Frankrike/Tyskland), Lev Rubinstein (Ryssland), Jesús Carrasco (Spanien), Colm Tóibín (Irland), Duong Thu Huong (Vietnam/Frankrike), Rosa Liksom (Finland), Andrei Codrescu (Rumänien/USA), Hassan Blasim (Irak/Finland), Olga Tokarczuk (Polen), Ljudmila Ulitskaja (Ryssland), Katja Petrowskaja (Ukraina/Tyskland), Philip Teir (Finland) och Binyavanga Wainaina (Kenya), konstnären Adrian Villar Rojas (Argentina) och skådespelaren och dramatikern Alina Serban (Rumänien/England).

Från Sverige medverkar författarna Jonas Hassen KhemiriEbba Witt-BrattströmMartina LowdenGabriellaHåkanssonDaniel SjölinAris Fioretos och Kristoffer Leandoer, skådespelarna Hannes MeidalRebecka Hemse,Maia Hansson BergqvistLindy LarssonMagnus EhrnerGunnel FredJulia Dufvenius och Sofia Pekkari (samtliga från Dramaten) och översättarna Örjan SjögrenErik AnderssonAimée DelblancHanna AxénLars Kleberg och Janina Orlov.


2 kommentarer:

  1. Jag funderar också på att åka på Sthlm Litt i år. Du som varit där tidigare - är det värt det? Förstod jag det rätt på hemsidan att man köper en entrébiljett för evenemanget i sig och sedan sittplatsbiljett för varje scenprogram man vill se? Då måste man helst ha koll på det innan alltså eller funkar det att köpa sittplatsbiljetterna på plats? Tänkte på köer och sånt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mycket värt det! jag har inte blivit besviken något år. Man köper ett festivalpass och sedan platsbiljett för 35 kr styck. De andra åren har biljetterna i princip varit slut så förköp är att rekommendera. Då går man bara rakt in och sätter sig. Jag beställde till mig och Linda idag. Jag är såååååå sugen! Hoppas vi ses!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!