torsdag 30 juni 2016

dagens dessert!

När man är hos D så är det rawfood som gäller. Fantastisk dessert - chokladmousse med cashew, kokos och choklad och ovanpå det en rabarberkompott och gott kakaoströssel. Årets första bigarråer till det.
Till det rosa fläderchampagne och trevligt sällskap. Gött liv! 
Fläderbubbel - recept snott från nätet någonstans ...

15 blomklasar, gärna blodfläder för rosélooken!

2,5 dl socker
1 msk vitvinsvinäger alt äppelcidervinäger
2,25 l vatten
1 välskrubbad ekologisk citron
Blanda vatten, socker och vinäger i en stor bunke eller kastrull. Skala citronen med en potatisskalare och tillsätt skalet, liksom saft från en halv citron. Rör om ordentligt och tillsätt därefter blomklasarna. Låt stå övertäckt (handduk el liknande) i sval rumstemperatur i ett dygn. Sila därefter genom en duk (eller tesil vid serveringen;) och häll upp i väl rengjorda flaskor med skruvkork/korkkork. Fyll inte hela vägen upp. Låt stå i sval rumstemperatur några dagar och kontrollera därefter flaskorna för att se om det bubblar. När det bubblar ställs flaskorna in i kylen, annars får de stå framme ytterligare ett par dagar, håller upp till tre veckor. 

6 kommentarer:

 1. Fast cashewnötter är ju alltid upphettade, så då kan man ju skippa det övriga rawköret också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valet är fritt och var och en gör som den tycker är bra. Jag äter allt som är gott.

   Radera
 2. Rosa fläderchampagne blir jag nyfiken på - har så mycket fläder och vet inte riktigt vad jag ska göra med allt (när jag redan gjort en massa saft).
  I helgen gjorde jag världens äckligaste chokladbollar. De var visserligen inte rawfood, men alldeles för nyttiga... Innehöll inget socker. Gick inte att äta. De fick bli illustration till ett inlägg på bokbloggen istället! Barnen var grymt besvikna eftersom det såg smaskigt ut men smakade bläk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lagt till receptet - som blev urgott! Pröva gärna. Den här desserten var mycket god men jag kan hålla med dig om att det är smaker som man måste vänja sig vid. Vi är programmerade på det söta.

   Radera
  2. Tack Anna! Jag jobbar hårt på att minska mitt sockersug - men äter hellre en god sötsak och avstår däremellan än äter något superdupernyttigt lite oftare har jag insett. Alla är vi olika. Många av mina vänner mumsar bara kli och frön och glutenfritt och kolhydratfritt och jag-vet-inte-allt, men det passar inte mig. Om min kropp fick bestämma skulle den stå för Göteborgskex halva omsättning... och det mest effektiva för mig just nu är att inte ens köpa kexen för då kommer jag att smälla i mig dem :-)
   Fläderbubblet ska testas redan i helgen!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!