söndag 3 juli 2016

bokbubblarna goes Tjolöholm


Tack vare Linda så kom vi idag till det fantastiska Tjolöholm. Hela historien kring sagoslottet byggt i början av 1900-talet i mock-tudor är helt sanslös och inredningen i Arts and Crafts-stil mycket välbevarad. Nu var det ju mest av allt kostymer ur några moderna filmatiseringar av Jane Austens böcker som vi kom för, visst saknar vi Emma Thompson, Hugh Grant och Dame Judi Dench? Och Colin Firth förstås. Som bonus fick vi oss också en guidning av trädgården och det var extra kul för en trädgårsnörd som mig. Stora restaureringsarbeten pågår i trädgården och det senaste tillskottet är rosengången som just färdigställts. Riktigt kul att åka på utflykt i närområdet, glöm inte att det som är nära kan vara det allra bästa! Såklart gör trevligt sällskap på utflykterna sitt till också :-)4 kommentarer:

 1. Tack för idag! Jättekul att det blev av :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv som ordnade! Toppenfint!

   Radera
 2. Får en fota inomhus nu? När vi var där för två år sedan rådde strikt fotoförbud inomhus, vilket gjorde mig så ledsen eftersom det är så vackert därinne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du har rätt. Man får inte fota inomhus, det enda man fick fotografera var utställningen med kläder från Jane Austenfilmerna. Mycket vacker miljö både ute och inne.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!