lördag 30 november 2019

några saker är svårare än andra

Foton från M s mobil från hans sista skidresa till franska Alperna


M hade några saker som han ständigt längtade efter, en av dem var skidåkning. Eftersom resten av familjen inte var särskilt intresserade så började han efter 50 fyllda att åka skidor på egen hand eller med kamrater. Hans sista sommar i livet tog han ut extra lite semester för han planerade att vara minst tre veckor i Alperna den kommande vintern. Skulle man åka off-pist med UCPA så måste man vara under 55 och off-pist var det som lockade. Helst i Chamonix.  Man ska inte dö med 42 dagar sparad semester. Nu är pjäxor och skidor, skidkläder och hjälmar, handskar och specialstrumpor borta. Skänkta och sålda. Killen som köpte glasögonen var så glad och nästan skrek: de här ska få åka mycket skidor!

Det låter bra.

4 kommentarer:

 1. Det är så sorgligt, men fint ändå att sakerna kan bli använda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänker också så. Hellre än att bara slänga.

   Radera
 2. Det låter jättejobbigt, just det där när man VET hur mycket sakerna betydde för den som hade dem först. Men helt underbart att några andra kan få vara glada över prylarna nu och ta med dem ut på de skidutflykter som M annars skulle velat göra.
  Kram till dig! //Mona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, just så är det. Vissa saker och kläder är väldigt svåra att göra sig av med, nu finns där ett par lådor kvar och så får det bli.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!