torsdag 26 juli 2018

mot Käringön

Rännan i Kyrkesund. 

Ni vet att det nya svarta är hemester va? Jag har sommarbott i 20 somrar på ön men besöksmålen har ofta varit de samma. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom?  Många år hade vi som riktmärke att en semesterdag utan bilanvändning var en bra semesterdag. Båt däremot åkte vi mycket, varje varm dag blev det en tur till en holme för läsning, bad, korsord, vila och kanske grillning.
Typisk familjebild ... 
Nu är de dagarna inte mer, vad gör man då? Åker turistbåt! En ny linje för sommaren är turen Rönnäng - Marstrand - Mossholmen - Skärhamn - Mollösund - Käringön. Med avgång ett par gånger i veckan så får man boka in sig hos Gunnars båtturer (de puffar också för att båtluffa mellan Bohusläns öar) och det var riktigt kul att se Tjörn från "utsidan". Jag klev på i Skärhamn och det var en vacker tur inomskärs. Biten upp från Stigfjordens mynning till Käringön har jag seglat så den var inte ny, men otroligt vacker.

MollösundRunt hamnen på Käringön är det mycket pittoreskt och väldigt många turister så här i högsommartid. Särskilt om sett swimrun dessutom gick av stapeln med tillhörande musik och högtalare ... För mig, som är närmast folkskygg, så blev en promenad till kyrkan och upp i bergen ett bra alternativ på det två timmar långa stoppet på ön. Åker man reguljär färja och väljer bort de fem hektiska veckorna då det är invasion på ön så är miljön och naturen fantastisk. Och maten är god på Petersons krog, idag var det omöjligt att äta där för det var fullbokat men jag hade matsäck så det funkade helt ok. Till båtresan hem kunde man också beställa räkmackor och de så väldigt goda ut. Inget slår faktiskt västkusten när vädret levererar som den här sommaren!

Kaprifolen, kaprifolen. Så underbar! 1 kommentar:

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!