onsdag 11 juli 2018

under två timmar - Hanna Landahl

Under två timmar av Hanna Landahl var en sån där roman som bara dök upp i min brevlåda och jag är väldigt glad över att den härliga samtidsromanen hittade till mig. Jag hade nog inte valt den själv men nu blev det en härlig läsupplevelse!

Som omslaget signalerar så utspelar den sig i Göteborg, Håkan är huvudpersonen Staffans idol och i bakgrunden skymtar bron. Den som man bara inte ska börja gå på om man ska klara av att springa varvet på under två timmar. Staffan närmar sig fyrtio och hans äktenskap med Anna knakar, de har ständigt dålig ekonomi och hon tycker att de behöver prata med varandra mer och han vet liksom inte hur man gör. Han tycker att de har ett ganska gott liv men visst är det så att han känner sig omsprungen av de yngre på arbetet på migrationsverket, han som var en ambitiös människa har fastnat i det bekväma. När så den nye unge chefen utmanar alla på kontoret att springa Göteborgsvarvet så tänker Staffan att det här är hans chans att rycka upp sig, visa att han är med på banan. Och så börjar inköpen ...

Det här är en riktigt charmig och välskriven samtidsroman som skapar många leenden av igenkänning hos mig. Jag måste genast skicka vidare boken till några fyrtioåringar som jag tror kommer att uppskatta den lika mycket som jag gjorde. Lättläst, snygga håkancitat och en rejäl fyrtioårskris. Inte alls dumt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!