lördag 18 augusti 2018

när inget annat återstår - spänning från GöteborgNär inget annat återstår av Mats Ahlstedt är en spännande och lättläst deckare som börjar med att Sara får en bok på posten, det är hennes morbror Egon som har skrivit sin biografi och hon ser det som ett tecken på att hon borde ta upp kontakten med sina släktingar. Hon lever ensam och trivs med sitt arbete men rotlösheten gör sig påmind nu när hon närmar sig medelåldern. En sen kväll kommer en ung man in i hennes trapphus och ringer på, han säger sig vara Sandras kusin men hon vågar inte öppna för den okände mannen. Nästa dag hittas han död på vinden.

Den andra huvudkaraktären är en profilerare som heter Ella Werner. Att hon är en smart kvinna som bor på Uddevallagatan i Göteborg är väldigt sympatiskt. Inte bara för att det är mina gamla hemtrakter, utan för att Ella är ganska vanlig kvinna. Hon kommer som nyanställd till polishuset på Skånegatan och hon får ta sig an mordet på en den unge mannen på en vinden. Snart tar utredningen henne till Brännö och till forskaren Egon Guthlins hus ute på udden.

Mer om handlingen blir det inte här i inlägget men jag tyckte om både inläsningen av Anna Maria Käll och själva storyn så jag återvänder gärna till Ella Werner och göteborgsmiljöerna. Det enda abret är att det är Katarina Ewerlöf som läser nästa del i serien och henne lyssnar jag inte gärna på. Får kanske läsa e-bok istället.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, den här nya serien verkar lovande!

      Radera
  2. Tack för tips! Gillar när smarta kvinnor kan vara huvudpersoner i kriminalromaner.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!