onsdag 29 augusti 2018

skallra - Fiona Cummins

Skallra av Fiona Cummins är en riktigt otäck historia som utspelar sig i London i nutid. Man följer två familjer, deras historia är sammanvävd och man får vara med när deras liv slås i spillror i och med att deras  barn kidnappas.

Miles och Amy Foyles  femåriga dotter Clara försvinner en dag när hon är med sin kamrat och dennas mamma i en lekpark, mamman brister i uppmärksamhet några minuter, Clara går i väg till en godisbutik och där tar spåren efter henne slut.

Erdman och Lilith Frith följer inslagen om Clara i de olika nyhetssändningarna och lider med föräldrarna. Så är deras son Jakey, sju år, försvunnen och det under dom mest makabra förhållanden...

Under båda försvinnandena har en grå skåpbil varit synlig, den körs av Bensamlaren.

Jakey lider av en sjukdom, Fibrodysplasia offificans progressiva (FOP) här fick jag googla, en extra benvävnad växer i kroppen och gör den gradvis mer orörlig när muskler, senor och ligament och annan stödjevävnad i kroppen omvandlas till benvävnad. Det finns mycket mer att läsa om denna grymma sjukdom på nätet.

I och med sonens försvinnande får Erdman svar på vad som hände med hans tvillingbror, brodern dog eller försvann han? Vad hände? Pojkarna var tre år, Erdman var alldeles för liten för att förstå och ingen har heller senare berättat. Nu kommer den hela den grymma sanningen fram.

Jag tycker att detta var en så jädra bra debutbok! Vill inte missa de andra delarna i hennes hyllade Samlaren-serien, speciellt inte då denna slutade i något av en cliffhanger!

/gästbloggare A
 

2 kommentarer:

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!