lördag 29 september 2018

från författardrömmar till succé - Jojo Moyes


Jojo Moyes är en av de största författare inom populärlitteraturen numer men hon hade en lång väg dit. Arbete som journalist och mycket annat på vägen men hon återkom till skrivandet och inte förrän den åttonde blev bestseller. Livet efter dig. Den gjorde att hon kunde börja skriva på heltid och hon känner sig priviligerad att bara kunna leva inuti huvudet och få lov att arbeta med att hitta på, skapa världar. 

Hon är sträng mot sig själv och läser sällan det hon gett ut eftersom hon blir smått deprimerad av de stora hålen och hon är snabb på deleteknappen. Just nu skriver hon dock på något där hon känner glädje i processen och hon är spänd på hur den skall tas emot. Man måste älska processen och man kan aldrig förutse hur det ska tas emot, däremot måste man själv känna att man gjort sitt bästa och varit ärlig. Och redigera och slänga massiva mängder text, förklara inte allt och lämna luckor som läsaren får fylla ut. 

Moyes vill inte berätta för mycket om sin nästa bok för den är inte klar ännu men hon hade lust att skriva om starka kvinnor som inte bidrar till bilden av kvinnlig tävlan utan hur man stöttar och stödjer varandra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!