onsdag 29 maj 2019

#126 going on #127Inspirerad av Linda på Enligt O så klickade jag i en lästhittillskarta (appen jag använder heter been). Enligt den så har jag läst böcker skrivna av författare från 126 länder hittills. Jag försöker aktivt att välja några nya länder varje år men så ambitiös som Feministbibliotekets Hanna kommer jag aldrig att bli. Hon är snart i mål med sin jordenruntläsning. Hurra för henne! Jag själv är för otålig för att leta upp litteratur skrivna av författare från små pytteöländer men visst måste jag plocka några av länderna i Amerika i år.

Jag för statistik över min läsning varje år och nu är jag inne på mitt tionde år här på bloggen. I år har jag läst böcker från 22 olika länder. Jag brukar landa på runt 40 olika och så blir det säkert också i år. Runt 160 titlar totalt brukar det också landa på. Övervikt på svensk, brittisk, nordisk och nordamerikansk litteratur blir det alltid och i botten är litteratur från Syd- och mellanamerika. Likadant varje år!

Vill man ha tips på böcker som vidgar ens läsning geografiskt så är Världslitteratur.se  alltid ett hett tips. Där kan finnas ett och annat tips här på min blogg också och jag påminner om att i högerkanten finns de kategoriserade i världsdelar.

Mot land #127!

7 kommentarer:

 1. Sydamerika är det sällan jag gör litterära besök till. Har väl inte varit några riktigt fullträffar de gånger jag gett mig på sydamerikanska författare heller men minns att jag gillade en bok som heter Salladsnätter. Författarnamnet har jag dock glömt.

  SvaraRadera
 2. Haha, leta författare från yttepytteöar är kanske ett intresse i sig, men vill du läsa något spännande OCH från en ö så rekommenderar jag Sia Figel från Samoa. Hon är 👌🏻

  SvaraRadera
 3. @bloggbohemen Salladsnätter har jag läst, den var fin! Jag har läst några riktigt bra böcker från Argentina också men jag väljer ofta bort kontinenten.

  SvaraRadera
 4. @feministbrud Tack för tips! In you I trust!

  SvaraRadera
 5. Fin karta! Blev lite fler länder i den dock då Storbritannien delats upp tex. Lär göra marginell skillnad förvisso.

  SvaraRadera
 6. @enligt O Jag tänkte inte på att kartan rankade fler länder, jag har använt den appen innan så körde bara på. Det blir ju klart inte riktigt rätt. Jag får göra om vid tillfälle. Egentligen är inte antalet det viktiga för mig men man vill ju göra rätt.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!