torsdag 30 maj 2019

stadsdel i förvandling


För ett tag sedan så togs de första spadtagen till de nya skyskraporna som skall byggs i grannskapet. Det byggs nästan dygnet runt och det är spännande att följa projektet (jag hör det kan man utan överdrift säga och jag antar att det där byggljudet har kommit för att stanna länge). När jag passerar på väg till jobbet så har jag mest börjat fundera på hur alla som skall jobba i husen skall ta sig dit och hem. Kollektivtrafiken är knökad som det är och hållplatserna är en bit bort. Inte kan alla komma körande med bil ... Någon har säkert tänkt, jag tänker att jag får inbilla mig att jag bor på Manhattan. Typ. 

2 kommentarer:

 1. Är det gräs på ditt tak? (Min svägerska är med i någon biodlingsförening i Gbg, så jag börjar ju undra om hustaken i Göteborg är gröna, uppodlade och har bikupor på sig...)
  Jobbigt med buller och trängsel men samtidigt är det ju charmen med att bo i en storstad: det där myllret, allt liv och rörelse, ständigt något nytt att se på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett vanligt tak men jag har hört att allt fler har växter på taken och takterasserna blir allt fler. Jag gillar att det rör på sig men just byggfasen är lite onödigt bullrig. Det blir kul att följa!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!