fredag 3 april 2020

bokhandeln för ensamma hjärtan - Annie Darling

Vårvärmen och långledigt närmar sig och som en vårkaramell landar Bokhandeln för ensamma hjärtan i mitt postfack. Annie Darlings lättsamma roman om en ung kvinna, Posy, som ärver en bokhandel i Bloomsbury med ett förbehåll. Hon är ingen släkting till den gamla bokäskande damen som ägt den men hon har bokstavligen vuxit upp i affären och nu har hon ett år på sig att få den lönsam. Annars stipulerar testamentet att huset skall tillfalla damens barnbarn Sebastian. Den något bedagade bokhandeln behöver en make-over för att den över huvudtaget skall kunna finnas kvar och Sebastian är sugen på exploatera kvarteret som ligger centralt i London.

Posy drömmer om att skapa en bokhandel fyllt av kärleksromaner men i hennes egna liv är det inte så romantiskt precis som genren och omslaget antyder så kan det bli så att livet för Posy förändras på fler sätt än ett. Bara hon kan slita sig från sina böcker.

Darlings brittiska feelgood känns faktiskt lite daterad. Tänk att man läser en 90-talsfilm, säg Notting Hill typ, ungefär den känslan fyller mig när jag läs/lyssnar. Tänk en introvert ung kvinna som blommar ut till en svan, excentriska kompisar, familjehemligheter och en romantisk twist med en stilig svensk caféägare i en charmig och bohemisk miljö. Man har läste det och sett det förut. Inte sagt att det behöver vara dåligt, det är välbekant och tryggt och visst finns där den massa goda bakverk med. Inga cupcakes dock!

Ingen fullpoängare på min skala men helt ok underhållning en kväll i coronans tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!