lördag 4 april 2020

våroffer - årstidskvartetten är hel

Våroffer av Anders de la Motte är den sista boken i den serien som fåra samlingsnamnet årstidskvartetten. I skogen blommar vitsipporna och bygden förbereder sig för valborgsfirande. Paret David och Thea flyttar in på det stora godset på skånska landsbygden, David skall starta en restaurang och Thea skall arbeta som läkare. Snart upptäcker hon att hela bygden är präglad av ett mord som ägde rum just på valborgsmässoafton 1986 och hennes make David var den gången en av vittnena. Han var bara ett barn då och han har aldrig berättat om det. Varför? Vad hände egentligen den gången och hur hänger det ihop med saker som händer i byn nu? Thea lär känna byn människor och hon försöker förstå sig på varför ingen vill tala om den döda flickan och hennes familj.

När det skarpa vårljuset skiner så kanske det är dags att avslöja väl gömda hemligheter och måhända behövs det någon som kommer utifrån för att lyckas med det.

Jag gillar växlingarna mellan dåtid och nutid, jag gillar att det är spännande utan att bli allt för blodigt och jag gillar att miljöerna, naturen och våren får ta plats i den här boken. Snyggt slut på en snygg och välskriven serie. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!