fredag 3 december 2010

bokbloggsjerka i adventstid

Dags att besöka varandras bloggar igen! Tack snälla Annika som fixar en mötesplats till oss. Varje vecka är det meningen att vi ska besvara en fråga och idag undrar hon:

VILKEN GENRE FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

Jag läser många olika genrer, dock inte science fiction och fantasy, och tycker nog att de olika genrerna fyller olika behov i min läsning. Facklitteratur för fortbildning, barn och ungdomsböcker för mitt yrke, chick och ladlit för underhållning, poesi för språkupplevelsen, klassiker för bildning och skönlitteratur för ... allt det nämnda. Jag läser allra helt samtida skönlitteratur, svensk eller utländsk som visar mig andra världar, andra sätt att tänka än det som är min lilla värld, som något rubbar mina cirklar. Gärna med ett livsöde som berör i centrum.

3 kommentarer:

  1. En enkel fråga som är riktig svår att svara på. Måste fundera lite, men det lutar åt att jag gör som du och tar upp flera genrer.

    SvaraRadera
  2. Tack för second hand-länken - den är ju hur bra som helst! I nästa vecka ska jag ge mig ut och besöka alla nya ställen jag fick reda på :-)

    SvaraRadera
  3. Vi verkar ju hålla med varann rätt bra där :) fast jag gillar att läsa fantasy också!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!