fredag 2 december 2011

en samvetsfråga är ställd

Veckans bokbloggsjerka kan bli något besvärlig att besvara, det är nämligen en samvetsfråga:

Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse.

På't utan pardon. Jag gillar att köpa böcker. En del köper böcker, andra köper godis och jag köper bådadera. Det händer alltsomoftast att jag kommer från sta'n och har köpt några engelska pocketar på Pocket Shop, eller att jag klickat hem ett paket från adlibris. Det är lyx att kunna göra det men sedan jag köpte min läsplatta så lånar jag flera titlar varje vecka på e-lib. Färre köpta böcker och fler hemklickade gratis alltså, dessutom kommer det ett gäng rec-ex i min låda både nu och då. Vanliga biblioteket har nästan helt fallit bort tyvärr, där är ju egentligen så trevligt att kika in. Om jag skulle samla ihop mig så kan jag tänka mig att det just nu är en ganska jämn fördelning på inköp, e-lib och rec-ex. Några enstaka byter jag också till mig i byten på jobbet och ibland får jag en present. Många böcker blir det, helt klart!

9 kommentarer:

 1. Känner igen det där med att komma hem från stan med ytterligare några böcker;-)

  SvaraRadera
 2. Man kan aldrig få för många böcker. För få bokhyllor och för litet rum, ja, men aldrig för många böcker :)

  SvaraRadera
 3. Jag har faktiskt rensat då och då och har numer bara 4 hyllor. Att läsa e-böcker hjälper också till att minska på bokantalet och det tycker jag är skönt.

  SvaraRadera
 4. Rensat!? Jag blir chockad, kan man göra det? :-) Min kära far väntar otåligt på att jag ska köpa hus så att han kan bära dit alla mina böcker som blev kvar och honom och mamma...

  SvaraRadera
 5. hos ska det ju vara (sitter vid ett ovant tangentbord).

  SvaraRadera
 6. Ja, lovar att man kan rensa, det kan kännas lite jobbigt men det går över...

  SvaraRadera
 7. "Man kan aldrig få för många böcker. För få bokhyllor och för litet rum, ja, men aldrig för många böcker :)"

  +1

  SvaraRadera
 8. Instämmer, det blir liksom aldrig för många böcker. Bara för få!

  SvaraRadera
 9. Nej, aldrig för många läsupplevelser! Det finns det plats för men hos mig svämmade det över ett tag med böcker. Jag har blivit bättre på att byta böcker och att skänka de som jag inte tror att jag ska läsa igen och det funkar för mig :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!