lördag 31 december 2011

årets stjärnsmällar!


Som sig bör så ska man summera läsåret lite sådär på årets sista dag och inte är det enkelt. Många, många bra böcker har jag läst 2011. Här kommer efter mycket vånda mitt nyårsfyrverkeri:

svenska höjdare:
Att ringa Clara
Det goda inom dig
Grand final i skojarbranschen
Korparna
Mot Ljuset

utländska höjdare :
Bastarden från Istanbul
Det stora huset
Ingenstans i min fars hus
Konturer av den dag som nalkas
The Summer Without Men

Och så klart den magnifika höjdpunkten: Fyra dagar på bokmässa som höll på att blända mig totalt, utmattad och uppfylld av intryck. Nästa år behöver jag ha semester efter mässan ;-) Jag ser redan fram emot alla trevliga människor jag kommer att möta, alla intressanta människor jag kommer att lyssna till och förstås alla böcker jag kommer att läsa innan, under och efter. Nästa års tema är nordiskt och förhoppningsvis kommer det att märkas även här på bloggen. Vi ses i ett spännande 2012!

PS: Ser att jag har 9 kvinnliga författare och bara en man på min lista.

5 kommentarer:

 1. Önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt läs-år!!!

  SvaraRadera
 2. Tänk, Grand Final i skojarbranschen hade jag länge på listan men blev bortsorterad i slutet av december. Av dina utländska lästa böcker jag har inte läst en enda tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Ja jag får göra ett försök med att låna ljudböcker, problemet är bara att jag lätt somnar till dem :), och bussarna är nedsläckta vilket försvårar det hela ännu mer! Haha. Får väl istället försöka avsätta tid varje kväll till läsning! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Tack för hälsningar - Gott slut och Gott Nytt!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!