tisdag 31 december 2013

årets femetta

5

Årets femetta får ändå vara de många fina möten med bokälskare som jag varit med om under året. Alla diskussioner, föreläsningar och samtal både i verkliga livet och på nätet. Årets fem höjdpunkter blir:

Den smått galna idén som föddes runt köksbordet på Vädursgatan: Göteborg läser. Att fler än hundra gillade vår FB-sida och att ett antal intresserade läste Sophie Elkan, kom på promenader trots ösregn, slöt upp på stadsmuseet och på Gunnebo. Fantastiskt roligt! I april var det dags för Bokresan i Breakfast Bookclubs regi. Trots att jag själv var helröten så gjorde alla sköna bloggisar att det blev en mysig helg men massor av bokprat - och Valle Wigers-besök. Najs! Alltid roligt är det att snacka böcker med vännerna i Bokbubblarna. Vi tycker inte alltid lika, men vi har alltid kul ihop, i år blev det också ett teaterbesök och bok och bio. Vi fortsätter väl nästa år tjejer?  September bjöd Bokmässan, inga kommentarer nödvändiga. Bokbloggarmiddag på Pinchos och massor av spontansnack mellan seminarier och monterprogram. Vi ses i september 2014! Oväntad, och mycket positiv överraskning blev sista helgen i oktober. Stockholm Literature på Moderna hade samlat ett startfält helt i min smak och dagsturen dit tillsammans med fina Linda blev höstens höjdpunkt. Intressanta samtal mellan författarna och dessutom en bloggfika. Vidunderligt vacker tågresa i morgonstund med soluppgång över slätten blev årets vackraste - hoppas på repris!

2 kommentarer:

  1. Så trevliga saker du varit med om - och satt igång! Önskar verkligen jag varit i närheten av Göteborg läser..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var, såhär i backspegeln, en verkligt rolig erfarenhet. Sophie Elkan var ju perfekt att läsa med så mycket spännande runt om.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!