fredag 27 december 2013

Fokus på världslitteratur - häng med du också!

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att vara ambassadör för bokmässan 2014, tillsammans med mina kompisar  hoppas jag kunna vara med och skapa ett riktigt härligt lässug. Min grej kommer att vara att lyfta fram böcker från länder som inte hör till de allra vanligaste - från Sverige, England och USA läser vi mycket, världen är större än så! 
För att peppa till mer läsning från hela världen så har jag startar en grupp på communityn som kommer att fungera som ett nav. Så här skriver jag om den: 
"Jag som startar gruppen heter Anna Johansson och driver bokbloggen "och dagarna går". Jag hoppas att det här kommer bli en grupp där vi tipsar varandra om bra böcker från hela världen, med tyngdpunkten på böcker från länder man kanske inte läser så ofta. Mina inlägg kommer att handla om litteratur och författare från Östeuropa, Asien, Mellanöstern, Afrika och Sydamerika. Här är alla välkomna att skriva och tipsa om skönlitteratur från hela världen, dessutom kommer en hel del aktiviteter som novellcirklar, utmaningar och annat skoj.
Allt för att vi ska pratar mer om böcker - visst hänger du på?"
Ta dig in till bokmässans community - första gången måste man skapa ett gratisinlogg - och bli sedan medlem i gruppen Vardagsrum för världslitteratur så missar du inget av allt det som kommer att hända där. Välkommen!

PS. På twitter är det #världsutmaningen2014 som gäller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!