tisdag 3 december 2013

nej tack herr major Björklund

betyg kommer inte att ge de yngre eleverna bättre kunskaper i läsa, skriva och räkna. Så var det sagt på denna i annat helt opolitiska blogg.

ja tack herr major Björklund, ge alla Sveriges kompetenta lärare möjligheter att utföra det jobb som de brinner för. Låt oss hjälpa alla fina barn vi har runt omkring oss att utvecklas och lära varje dag. Som det ser ut i skolvardagen idag så är det snudd på omöjligt.

Det är bara att göra ett enkelt tankeexperiment - sätt 27 vuxna människor, varav ett antal har olika typer av funktionshinder som kräver speciella anpassningar, i ett rum på 50 kvm och be dem lösa var sin uppgift som kräver arbetsro, diskussion och laborationer. Samtidigt. Lycka Till med det. Tror vi att det går bättre med 27 stycken 9-åringar?

Tror vi det?

7 kommentarer:

 1. Jo men om det bara fanns betyg från ettan så skulle ju alla lärare äntligen få veeeta vilka elever som behöver hjälp. Som vi har undrat. ;)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas för allt i världen att det INTE blir tidigare betyg!! Låt barnen känna glädje inför att lära, åtminstone ett par år innan betygshetsen sätter in. Och låt lärare undervisa istället för att bara bedöma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Jag undrar vart den forskningsbaserade skolan tog vägen? Kan inte påminna mig om att ngn har sett att betyg tidigt ger bättre läskunskaper...

   Radera
 3. Ja, men halleluja och amen på det säger jag!

  SvaraRadera
 4. Jo, anledningen till att dagens barn gör sämre ifrån sig på prov än vad vi gjorde 2000 måste ju vara för att de inte har betyg på låg- och mellanstadiet - för det hade ju vi på 90-talet. Eller vänta nu...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!