söndag 6 oktober 2019

och eken står där än - Sofia LundbergEsther har dåligt samvete, hon har skilt sig från sin man och livet som varannanveckas mamma passar henne inte. Hon saknar sin lille son oändligt varje vecka när han är hos sin pappa och särskilt svårt är det på helgen. För att komma ut en stund så går hon långa promenader och favoritstället ligger vid en ek på en äng nära vattnet.

I Och eken står där än av Sofia Lundberg så får vi möta Esther och den gamla damen Rut som hon träffar på sina promenader till eken. En vänskap växer fram och eftersom Ruts ögon är lite svaga så läser Esther hennes brev högt för henne. När Rut en helg inte kommer så blir Esther orolig, vart har hon tagit vägen? Ängen och det gamla huset som ligger nära är en dag till salu och då bestämmer sig Esther för att resa till Italien för att leta rätt på Rut. Med sig har hon hennes brev och dagböcker och några få små ledtrådar. Som att Ruts hus är gult och ligger vid Comosjön.

Det här är en charmig underhållningsroman som handlar om att börja om, leva vidare och gilla läget. Egentligen var det nog lite för mycket feelgood för mig, som lyssning veckan efter bokmässan så funkade det dock väldigt bra. När huvudet är fullt och man vill drömma sig bort en stund, då ska man ta till Och eken står där än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!