onsdag 16 september 2015

mästare, väktare. lögnare, vän


Christoffer Carlsson är numer en av de mest omtalade deckarförfattarna i Sverige, annat var det när han mycket ung hängde i bokbloggarnas rum och funderade över om det där med att skriva verkligen skulle kunna funka. I sin serie om den nerdekade polisen Leo så har Carlsson hittat en huvudperson som verkligen passar hans berättelser. Det är aviserat att det här är den sista delen om Leo och det är med sorg som man tar avsked från honom. Jag tyckte att han var för mycket av allt i den första delen Den osynlige mannen från Salem, blev allt mer förtjust under läsningen av Den fallande detektiven och nu så är jag lite smått förälskad. Han är, bakom alla sina exter, en person som man bara måste älska. Livet har inte farit fram särskilt snällt med honom och visst väljer han fel, hanslt fel och ställer till det för sig men ändå. Man tar honom till sitt hjärta.

Mästare, väktare, lögnare, vän  är en drivet berättad svensk deckare som utspelar sig både i nutid i det lilla samhället på gränsen mellan Småland och Halland och i Stockholm på 80-talet. Leo Juncker blir anmodad att ta en längre semester eftersom han inte kan hantera sitt tablettmissbruk, samtidigt så hittas hans mentor in i polisyrket död i en liten ort i södra Sverige. Leo bestämmer sig för att ta med sin katt och åka för att se om han kan utreda sin väns död, så börjar det. Hur det slutar tänker jag inte berätta. Jag tycker ni ska läsa hela serien gensat om ni inte gjort det. Högklassig spänningslitteratur med en alldeles egen svärta!

2 kommentarer:

  1. Han har verkligen hittat sin ton i berättandet och gör det bara bättre och bättre. Någonstans läste jag att fyra böcker var planerade, så kanske kan vi hoppas på en till ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, det visste jag inte. Hoppas på en kvartett då!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!