söndag 1 februari 2015

vårlängtan - en enkät

Förra veckan fick jag en utmaning av Johanna - det var dags att ta sin vårlängt på allvar!

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
- Jag får svara ljuset, att det är ljust när jag åker till och från jobbet gör att det känns som det finns hopp. Snödroppar är inte heller fel.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
- Tråkigt svar. Nej. Jag går allt mer sällan på rean och om det blir några fynd så blir de impulsköp när jag flanerar i några av de stora bokhandlarna. Jag brukar ta en sväng någon av de första dagarna och visst blir det några inköp ...

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
- I år är ett konstigt år, jag har inte fått SvBs katalog som jag beställde och därför har jag osedvanligt dålig koll på nyheterna. Jag vet att det kommer ny Håkan Nesser och jag ska absolut läsa Anna Lihammers nya spänningsroman. Sedan kommer jag att läsa Jon Kalman Stefansson, Margret Atwood och Jeanette Winterson också. Den här våren så ska jag skärpa till mig försöka läsa en hel del från min egen hylla. Hyllvärmare är inte alls dumt! (Försöker jag övertala mig själv.)

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?
- Jag längtar efter att Chimamanda Ngozi Adichie ska komma med nytt, och Sofi Oksanen. De är författare som jag gärna läser.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
- Visst kommer jag att köpa något nytt. Kanske blir det ett par färgglada ganska rejäla skor - troligen ett par ljusgröna Campers.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?
- Jag har nyligen läst en svensk debutant som heter Jörgen Hjerdt. Hans Befriad var en stark berättelse och jag kan tänka mig att det kan bli en av årets bästa debutanter för mig. Sedan ska jag läsa en författare som heter Nadifa Mohammed vars Förlorade själar kommer på svenska i mars.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?
- Jag ska erkänna, jag läser sällan pocket eftersom det är så små bokstäver i dem ... Jag föredrar att låna e-böcker och lyssnar mycket på ljudböcker så den stora grejen för mig är mer i så fall när boken kommer på e-lib resp släpps som ljudbok på Storytel.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!
- Jag gillar att kolla på vintersport på TV. Nu har vi några veckor framför oss med mängder av evenemang. Konståknings-EM har just varit, Alpint, Skidskytte och Längdskidor är på gång. Gillar't!

2 kommentarer:

  1. Roligt att läsa dina svar :) Jag hade också tänkt ta tag i allt som står i bokhyllan under året - men sen blir man ju så frestad när det kommer nytt ;)

    SvaraRadera
  2. Här är en till som längtar efter VM i Falun! Saknar mitt Dalarna lite extra i dessa VM-tider.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!