måndag 7 mars 2016

en dammig vecka inleds med Tolstoj

Veckans tema på Kulturkollo är dammigt värre. Vi ska nörda ner oss i klassiker, antikvariat och annat som liksom blivit stående och dammat till sig.

I lördags såg jag första delen av en ny BBC inspelning av Tolstojs Krig och Fred och jag gillade både miljöer och skådespelare. Har man missat så finns avsnitten på play en vecka. Vad tyckte ni om det första avsnittet?


6 kommentarer:

 1. Jag blev inte särskilt övertygad. Upplevde det mest som rörigt och segt, vilket jag inte alls upplevde att boken var. Lily James var dock bättre som Natasja än jag hade väntat mig. Miljöerna var mycket snygga, som du säger. Hittills känns det som om jag inte kommer att se andra avsnittet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att se, definitivt. Jag har inte läst boken så jag kunde inte jämförs just det. Kläderna och vagnarna och balsalarna var tillräckligt för mig för att kolla vidare. Tyckte att krigsscenerna var hemska.

   Radera
 2. Fast en helt ny BBC-inspelning har väl inte stått och dammat till sig särskilt länge ... Dammigare kan ni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut - vänta bara vad som väntar på Kulturkollo i veckan :-)

   Radera
 3. Helt ok, har sett en annan serieversion för ca 10 år sedan och den var kanske strået vassare. Jag har dock inte läst boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har missat alla andra serie så jag ser fram emot att följa fortsättningen. Gillar inte Gillian Anderson dock - hon kan ju bara spela en roll.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!