torsdag 9 februari 2017

besökaren - en smygande otäck lyssning

Besökaren är mitt första möte med en text skriven av Dag Öhrlund och jag kan tycka att det blev en helt OK rendez-vous. Tristan är författaren som bor med sin fru och handikappade son någonstans i Skåne. Han har en framgångsrik roman bakom sig och nu måste han leverera ytterligare en innan sommaren är slut. Han använder sn sommarstuga vid stranden som skrivarlya och granne där bor den egensinnige polisen Ewert. Tristan är pressad av sin deadline och familjen ekonomi hänger på att han skriver en ny roman som säljer, hemma är hustrun bunden vid sonen och arbetet med att försöka göra vardagen dräglig för honom. När Tristan en dag får ett beundrarmejl från en ung kvinna så blir han frestad. Hur vore det att träffa henne och tanka uppmärksamhet, kanske stärka sitt ego en smula?

Parallellt så kopplas polisen Ewert in på ett synnerligen otäckt fall, i en rondell hittas ett avsågat huvud. Vem är det som mördats och varför?

Så drar då deckaren igång och jag blir lågön underhållen med en smygande spänning, lagom blodiga beskrivningar och ett helt OK persongalleri. Lite trött är man ju på den försupne, vresige polisen som egentligen har ett hjärta av guld men Tristans vedermödor som författare känns lite fräschare. Om inte Stefan Sauk hade läst boken hade jag säkert uppskattat träffen ännu mer, jag tål inte hans uppläsningar. Punkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!