torsdag 31 maj 2012

det är fotbollstider på gång...

Sverige genrepar på gräsmattan nära mig och samtidigt som jag hör vrålet från publiken när Zlatan gör mål på volley så börjar jag fundera över fotbollsromaner. Finns där ens några riktigt bra sådana?

För barn finns där ju många böcker med både tjejer och killar i centrum. Det är ett tacksamt ämne att skriva om men hur är det för vuxna? Biografier, ja till exempel då nämnde superstars i färskt minne, finns det en hel del men romaner med fotboll som tema? Just nu läser jag Katarina Wennstams deckare Svikaren som utspelar sig i supportermiljö, Nick Hornbys Fever Pitch läste jag för länge sedan, Åshöjdens BK var ju sjuttiotalets ungdomsserie och sedan kommer jag då inte på fler. Maken påminner om The Football Factory som handlar om supporters och Dödsmatchen som mer hamnar i dokumentärfacket. Finns där några bra romaner? Har ni tips att värma upp med inför mästerskapet?

2 kommentarer:

  1. jo, för barn, Viveca Lärn, och några till, Måns Gahrtons Eva & Adam böcker...

    SvaraRadera
    Svar
    1. För barn finns där många serier som är omåttligt populära, just nu har jag ett gäng pojkar som t ex läser Mållösa United.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!