6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsan för kokning
100 g hackade hasselnötter
mandelspån
3 dl vispgrädde
valfri frukt eller bär t ex mandarinklyftor från burk, blåbär, hallon eller som idag björnbär
smält mörk choklad, typ marabou mörk
Börja med att hacka nötterna fint, vispa sedan äggvitorna hårt. Vispa i sockret så att marängsmeten blir blank och toppig. Vänd sedan ned nötterna blandade med marsanen och bred ut på ett bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda ca 20 min i 175 grader. Låt svalna och vänd sedan upp bottnen och dra av pappret.
När bottnen svalnat vispar man grädden hårt, vänder i valfri frukt eller bär, breder ut över bottnen och rullar ihop. Ringla smält mörk choklad över. Klart!
förstår din familj :)
SvaraRaderaSaliven rinner till.
SvaraRaderaoch nu är den slut... :-)
SvaraRaderaJag har provsmakat och kan intyga att Buddan var jättegod. Rekommenderas varmt. Den hemmalagade bérnaisesåsen tilltalade också mina smaklökar. Tack för en god födelsedagsmåltid.
SvaraRadera