torsdag 17 maj 2012

norskt på min läslista

Ingen som följer min blogg har väl undgått att märka att jag gillar Lars Saabye Christensens romaner. Nu ligger Beatles här i min hylla. På norska. Oj, oj vad jag ser fram emot den. Måste dock koncentrera mig så mycket när jag läser så att det lär ta ordentligt med tid. Hur är det med er andra, läser ni på norska? Vilka norska böcker ser ni fram emot att läsa i sommar? 

10 kommentarer:

 1. Till min stora glädje har jag upptäckt att det ju faktiskt går alldeles utmärkt att läsa på norska! Delar som du vet din kärlek till Saabye Christensen och läste Beatles i somras, fast på svenska då. I somras har jag nog inget uttänkt norskt på menyn men väl tyskt och irländskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst en del på norska men min kamp med min kamp 3 på norska har rejält tagit bort min lust...

   Radera
 2. Min kamp med Min kamp 3 på svenska slutade i förlust för min del..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har min på långpaus. Får se om han kan vinna mig tillbaks, han Knausgård.

   Radera
 3. Blev just varse att Jon Fosse har kommit med en fortsättning på Andvake, kallad Olavs draumar, i våras. Så den ska jag kasta mig över till sommaren. Och precis som de flesta av Fosses senare romaner är den alldeles lagom lång (79 sidor).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jon Fosse är okänd för mig. Tack för tipset!

   Radera
  2. Fosse är väl den ende som på allvar nämns som norsk nobelpriskandidat. Fast han är mest känd som dramatiker. Och kanske inte helt lättillgänglig, men jag gillar hans stil. "Morgon og kveld" är en bra bok att börja med. Finns på svenska också, men är bättre i original.

   Radera
  3. Spännande. Jag googlade och här inte läst något alls. Tack för ditt starttips. Har du en blogg där jag kan läsa mer?

   Radera
 4. Nixpix, här bloggas inte så länge det går att undvika... Men det torde inte vara svårt att hitta sidor om Fosse. Internationellt är han nog den mest kände nu levande norske författaren (och typ en av världens mest spelade samtida dramatiker), så det är bara att ge sig ut och leta. Fast jag kan inte lova att du blir såld, han är lite knepig som sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, jag avslöjar mig genom att fråga. Jag är totalt okunnig vad gäller dramatik och lyrik. Tur att det finns snälla bloggläsare som kan hjälpa till! Tack än en gång för tipset.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!