fredag 4 maj 2012

utmaningarna och jag

Fredag och bokbloggsjerka! Annika undrar idag om det där med utmaningar i bloggvärlden.

Jag gillar utmaningar i bloggvärlden och hoppar gärna på när jag har något vettigt att skriva i saken. Jag tycker det är roligt att både läsa och skriva om böcker och extra kul blir det när man kan samtala lite om det här på nätet. Jerka, Lyrans Tematrio, Enligt Os bokgeografi är återkommande inslag här på bloggen. Sedan hänger jag gärna på när olika flugor sprider sig som titelalfabet, bokryggspoesi eller liknanade. Några läsutmaningar är jag också med på, när Lyran höll i Jordenruntresan var den given, Enligt O har Boktolvan som jag i år kämpar med och så läser jag Nordiskt inför mässan. Två jubilarer i Strindberg och Dickens som jag tänkt läsa och skriva om och så är det killhyllvärmare...

Några utmaningar finns där alltså :-) men jag är inte alltför seriös med att läsa till alla, jag läser också mycket bara till lyst. Om där var någon utmaning jag skulle dra igång själv så vore det kanske någon som inspirerade till läsning av litteratur med ursprung utanför västvärlden - Afrika Runt?

16 kommentarer:

 1. Afrika runt hade ju varit en intressant idé. Nästan hela Afrika är en stor, vit fläck för mig. Men jag har några Deon Meyer olästa i hyllan och Wilbur Smith är jag ganska glad i :) Men sedan är det nog stopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deon Meyer peppar jag dig på. De är bra! Vem vet om det kan bli någon rundtur i Afrika framöver... Det behövs ju både reseledare och rutt.

   Radera
 2. Afrika hade vart jätteintressant! Det hade iallafall jag hakat på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul - har du idéer om hur man skulle kunna lägga upp det?

   Radera
 3. Jag skippade Strindberg, trodde det skulle bli för mycket;-)
  Afrika låter intressant, men tror inte jag har så många bland mina hyllvärmare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har slarvat med Strindberg också - har hittills bara sett några utställningar.

   Radera
 4. Afrika skulle vara intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, afrikansk litteratur blir nästan aldrig läst för mig så kanske det skulle vara en utmaning att haka på. Faktum är att det nog ligger en bok av en afrikansk författare i min hög från biblioteket, men i den ligger det ju en hel del annat också och den tycks aldrig minska, bara öka ... :)

   Radera
  2. Spännande! Jag funderar på att dra igång ngt kring Afrika men tänker att det kanske får bli till hösten?

   Radera
 5. Läsutmaningar är just bra för den skull att man läser sånt man annars inte skulle ha läst. Men jag tycker att jag har så lite tid..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju attan att man ska behöva jobba :-)

   Radera
 6. Jag gillar just utmaningen i att vidga mitt eget läsande där utmaningar är en bra morot. Sådana "flugor" som du beskriver verkar roliga men jag känner oftast att jag inte hinner med dem istället! Då måste man liksom tänka och fnula på sina inlägg och jag har inte tid med det och vill helst bara ösa ur hjärtat, förutom recensionerna då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är sant att vissa utmaningar kräver mer förberedelser och då blir det ju inte direkt spontant. Jag gillar båda soreternas inlägg. Ibland fnular jag hur mycket som helst och ibland är det rent ösa!

   Radera
 7. Afrika runt låter som en bra utmaning, har tyvärr ganska stora litterära luckor på det området...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det nog så för många, men bokmässan för några år sedan var en riktig kick för översättningar och media kring böckerna. Jag gillar böcker från andra kulturer så det passar mig!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!