söndag 28 december 2014

Kulturkollo utmanar

"Under 2015 planerar vi på Kulturkollo att utmana normerna gällande böcker vi läser, filmer vi ser och annat kulturellt vi upplever. Nästa år ska all kultur verkligen få ta plats hos oss, men fokus blir fortfarande böcker, boknördar som vi är.

Tanken är både att läsa böcker och se filmer där huvudpersonerna på något sätter bryter gränserna, eller i alla fall befinner sig utanför den norm som samhället satt upp. Det kan vara så enkelt att boken eller filmen handlar om en kvinna från Afrika, istället för en man från Europa eller USA, men det kan också vara mer kontroversiellt än så. Vi söker vardagshjältarna. De som vågar vara annorlunda."

Så står det i Kulturkollos inlägg och att gå utanför den litterära normen handlar också om att våga läsa utanför sin bekvämlighetszon, jag själv ska försöka mig på att läsa lite bredare genremässigt och våga mig på lyrik och dramatik.

Härligt med en utmaning som blir precis det som man gör den till. Var och en kan bestämma själv, och sedan stämmer vi av emellanåt så att vi kan tipsa varandra. Bra va? Var med oss och vidga vyerna, häng på Kulturkollos utmaning! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!