torsdag 13 december 2018

11 nätter före jul - en tänkvärd jullit!Anna Fredriksson kan det där med att skriva relationsromaner och i 11 nätter före jul handlar det om det gifta paret som sitter på barnens luciafirande på förskolan. David är mycket stressad, han har ett stort reportage som skall vara klart innan jul. Han ska skriva om hur förväntningarna på julen kan leda till kris i äktenskapet. Han fingrar ständigt på sin telefon och önskar mest av allt att fikastunden ska vara över. I andra änden av förskolehallen sitter Erika, hans fru som med frustrationen över att rådda familjelivet själv blir totalt rasande över Davids beteende. Han prioritera aldrig familjen och inte ens på luciamorgon kan han vara närvarande. Inte ens för barnens skull ... Vart har den man som hon förälskade sig i tagit vägen?

Hon går in på ett familjeforum på nätet och vräker ur sig sin besvikelse. Snart får hon svar av en man som heter Rudolf, han diskuterar familjelivets svårigheter med henne på ett sådant sätt att Erika snart får honom som förtrogen. Så får man då följa paret och deras 11 dagar fram till jul. Släktkalas skall planeras, presenter skall köpas, reportaget ska skrivas klart och mitt i allt så bestämmer sig Erika för att lämna David.

Det här är en roman skriven direkt för lyssning via Bookery och det gör att den är föredömligt lagom lång, lättlyssnad och ändå med mycket tänkvärt innehåll om det där som kallas livspusslet. Måsten och inte måsten i juletid, balansen mellan familj och arbete och olika förväntningar på ett äktenskap som tillslut kan göra det omöjligt.

Lite snö, en julmarknad på Skansen men mest av allt en intressant samtidsroman. Läs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!