söndag 30 augusti 2015

ingenting är glömt - en ny deckarduo gör entré

Adam Sarafis är pseudonym för den svensk/nyazeeländska författaren Linda Olsson och den nyazeeländska manusförfattaren Thomas Sainsbury och jag tycker att formatet "skrivet för att passa tv" lyser igenom på ett positivt sätt i den här deckaren som utspelar sig på andra sidan jorden. (Tänk Rosenfeldt/Hjorth) Ingenting är glömt är en drivet berättad och mycket spännande roman som kickar igång med att en ung man hittas död i biblioteket i Auckland där han jobbar extra. Hans död betecknas som ett självmord men hans väninna Lynette, som är journalist tvivlar. Han har efterlämnat ett manuskript och han har innan sin död antytt att innehållet i det är sprängstoff. 

Sam heter utredaren som undersöker fallet och samtidigt som polisen nystar upp den smutsiga historien skriver Lynette på ett reportage som snabbt får storpolitiska förgreningar. Det är på samma gång ett oförutsägbart kriminalfall med en originell twist så är det också en berättelse om familjer, saknaden av en familj och hur svårt det kan vara att bli den förälder som man önskar. Jag kan läsa på förlagets hemsida att det här är en första del i en planerad trilogi och det låter bra. Jag har stor lust att läsa mer av Sarafis, det är tempofyllt, internationellt och miljöer som lockar. Nya Zeeland är så nära och ändå så långt borta och det är en del av lockelsen i den här romanen, man känner igen sig fastän ändå inte. Jag ser fram emot nästa del!

Linda och Thomas kommer till mässan, kolla in deras programpunkter här: http://www.bokmassan.se/sv/program/arets-medverkande/?person=111805


2 kommentarer:

  1. Jag såg den här bland nyhetstipsen på Storytel och blev nyfiken på den. Låter som att den är värd att lyssna på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade mycket. Bra uppläsare också.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!