måndag 19 juni 2017

Tematrio - Sommarplaner


Lyrans Noblesser fortsätter träget med sina utmaningar på måndagar och idag undrar hon vilka sommarplaner vi har. Passande nog så arbetar jag min sista dag imorgon och kan äntligen börja en härlig semester. På skolavslutningen ordnade jag en liten tävling i sexan som jag ibland jobbar i och när det blev oavgjort så löd utslagsfrågan: Vad kommer Anna att göra i sommar?

Eleverna svarade: Läsa böcker, skriva på din blogg, vara ute och gå och läsa böcker. De känner mig. 

Min trio lyder: 

- Lugn och ro med läsning och trädgårdspyssel i sommarstugan. Kanske en tur på havet också. Lugn och ro, sa jag det? Bokhögarna är stora och sommartid är tid för tegelstenarna och böckerna som kräver lite extra. 

- Pokenader och andra promenader i både kända och okända trakter. Varje dag ska innehålla rörelse och får Pokemon Go mig att gå en extra kilometer eller två så är jag nöjd. Förhoppningsvis så kommer en del av promenaderna göra att jag hamnar på ställen där jag får uppleva spännande kultur, konst eller natur. 

- Två resor i västerled. Snart en tur till Cornwall och senare i sommar reser jag till Dublin och Galway. Det blir mycket arkitektur, kultur och natur förstås och så får jag frossa i språket. Jolly Good!

Typ så blir min sommar - jag kommer som vanligt att både blogga och instagramma från min sommar. Jag gillar ju både att fota och skriva :-) 

Ha en skön sommar!

20 kommentarer:

 1. vilka härliga resor - läser om Cornwall just nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska också försöka läsa mer från Cornwall. Har iaf beställt Snäcksamlarna.

   Radera
 2. Blir nog mycket läsning för mig också!

  SvaraRadera
 3. härlig sommar! Cornwall, Dublin och Galway låter lyxigt i mina öron. trevligt att du fortsätter att blogga under sommaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir resor som jag längtats efter länge. Just till England är det ganska budget att resa när man bor i Gbg. Alltid väldigt billiga flyg :-)

   Radera
 4. Åh jag är så avis på dina resor. Vill verkligen åka till Cornwall på direkten! Hoppas du delar med dig av lite bilder då så att man får njuta lite haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag, fotografera och dela. Jag instagrammar!

   Radera
 5. Läsning, havet och trädgårdspyssel, låter som den perfekta sommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Och ett par resor på det så är det perfekt!

   Radera
 6. Cornwall låter väldigt lockande, och ännu mer Irland. Vi bilade runt i Skottland för några år sedan, det var rent magiskt så vacker natur och så mycket historia. Jag gissar att det är lika vackert på Irland, så dit vill jag också. Där finns dessutom Lunnefågelkolonier, och med på min bucketlist att göra innan jag dör står att se och fota Lunnefåglar :)

  Lugn och ro i sommar låter väldigt skönt. Jag skall försöka med samma sak, men det blir en del tristare projekt också, för att slippa senare i höst när skolorna börjar igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska åka buss och tåg på Irland så jag hoppas se mycket av naturen. Några lunnefåglar blir det nog inte dessvärre. Lugn och ro behöver jag i stora mått efter en stressig vår.

   Radera
 7. Verkar som en strålande fin sommarplan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så hoppas vi på fint väder också :-)

   Radera
 8. Låter som en underbar sommar, särskilt Cornwall, Dublin och Galway. Ska också till England i sommar och det blir nog en sväng till Cornwall... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot bloggposter från din resa!

   Radera
 9. Låter som härliga sommarplaner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att vara ledig, våren har varit hektisk!

   Radera
 10. Vilka härliga resmål. Dina sommarplaner låter toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hoppas jag på bra väder också så, lagom varmt och uppehåll beställes!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!