onsdag 14 juni 2017

äntligen publicerad!

I höstas så blev jag kontaktad, en redaktör på en tidning hade läst min blogg och undrade om jag kunde tänka mig att skriva en text till tidningen Släkthistoria. Ett detektivarbete följde, jag hade stor hjälp av fler av mina mostrar som ringde äldre släktingar, letade dokument och sökte i arkiven på nätet. Stort tack till dem!  Igår kom så äntligt tidningen i handeln och lite putt är jag över att de redigerat min text utan att fråga men, men ... I stort så var det en jättespännande uppgift, jag blir faktiskt sugen på att skriva om fler av mina släktfoton nu. Där finns berättelser att förtälja, var så säker!

Är du redo kusin A - så tar vi oss an vår fotoskatt?

10 kommentarer:

 1. Men å vad kul! Visst är det samma foto som du lade ut här på bloggen? Jag håller själv på med släktforskning och kan grotta ner mig nästan ohälsosamt mycket i sånt som att leta gravstenar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Det var via bloggens foto som tidningen hittade till mig. Det är så roligt att grotta ned sig i en enda sak, ett foto eller en gravsten. Jag är uppvuxen bredvid en kyrka med gamla gravstenar och jag gick timvis där och fantiserade om personerna - min vurm för människoöden är inte ny :-)

   Radera
  2. Vad kul med publicering!
   Känner så igen mig i detta med att fantisera om personer utifrån den knapphändiga informationen på gravstenar. Jag jobbade på kyrkogård under tre somrar - det är mer spännande än vad man tror!

   Radera
  3. Det kan jag tänka mig!

   Radera
 2. Jag blir alldeles svettig

  Kusin A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag, ladda datorn så sätter vi fart!

   Radera
 3. Intressant och spännande historia! Köpte tidningen idag (vilket jag gör ibland) och blev lite inspirerad att leta bland de gamla bilder jag vet finns. Vet du om de alltid letar själva efter skribenter eller om man kan höra av sig dit direkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en address som man kan mejla till. I mitt fall var det chefredaktören som kontaktade mig men om du har ett foto inscannat i god kvalite och en ide om vad du vill skriva om så är de nog öppna för förslag. Pröva!

   Radera
  2. Jag sätter det på höstens att-göra-lista. :)

   Radera
 4. Så roligt, både att fördjupa sig i sin släkthistoria och att få möjlighet att skriva ett reportage om det! Grattis!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!