onsdag 10 maj 2017

ditt liv och mitt - vinn ett eget exemplar

Majgull Axelssons nya roman heter Ditt liv och mitt och jag lyssnade på den när den kom som ljudbok. Det var i påsktid och jag skrev direkt en text om den här på bloggen - texten hittar ni HÄR.

Hur som när jag kom hem från landet så väntade den inbundna boken i min brevlåda och nu tänker jag att den kan få ett nytt hem. Vill du läsa en riktigt fin roman om hur en uppväxt med en handikappad bror påverkar Märit, och hur hon på sin 70-årsdag bestämmer sig för att faktiskt göra upp med det en gång för alla?

"Märit sitter på tåget, hon är på väg för att fira sin sjuttioårsdag i Norrköping. Hennes tvillingbror bor kvar i barndomshemmet och hans fru har anmodat alla att komma till de båda syskonens högtidsdag. När tåget stannar på Lunds central tar Märit sin packning, stiger av. Hon vill återse den stad som hon inte besökt på mer än 50 år och mest av allt vill hon besöka massgraven där hennes bror ligger begravd. Han var under sina sista år i livet intagen på Vipeholm, anstalten för särskilt besvärliga sinneslöa och under dygnet i Lund hinner Märit reflektera över sin uppväxt i familjen där storebror Lars var av en annan sort. Som en kommentator till sitt liv har också Märit rösten i sitt huvud, de var egentligen trillingar som föddes då för 70 år sedan men en av flickorna föddes med navelsträngen runt halsen och överlevde inte. Den döda systern håller nu Marit sällskap och ger henne allehanda råd som hon inte bett om. Märit har hela sitt liv försökt att trycka tillbaka systerns röst och med åldern har det blivit allt svårare. Hon vill ju för allt i världen inte bli betraktad som tokig, det arvet vill hon inte släppa fram."

Kommentera här i fältet - om du dessutom delat tävligen i något annat socialt medium så får du extrachans att vinna.

Tävlingen avslutas på söndag den 14 maj kl 18 och senare samma kväll så meddelar jag vinnare här på bloggen. 

26 kommentarer:

 1. Självklart vill jag gärna vinna Majgull Axelssons roman "Ditt liv och mitt". Tack för all inspiration jag fått genom din blogg, vilket lett till att jag har läst många böcker som jag inte skulle ha gjort annars. Har delat tävlingen på FB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen med. Kul att du får läslust :-)

   Radera
 2. Jag är jättegärna med och tävlar :) Har bara läst en bok av Axelsson tidigare, men vill definitivt läsa mer från hennes penna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är väldigt bra! Alltid med starkt patos för de svaga i samhället!

   Radera
 3. Hej

  Jag vill väldigt gärna vinna boken av Majgull Axelsson. Jag har läst mycket av henna och alltid gillat.

  Anne-Helen
  annehelen.ericson@bredband.net

  SvaraRadera
 4. Åh, den här har jag längtat efter! Vill gärna vinna ett exemplar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är med - den är riktigt bra!

   Radera
 5. Tina Frenensson10 maj 2017 kl. 16:54

  Det går ju inte att inte läsa den här romanen, speciellt inte om en jobbar på Vipan idag, som sedan drygt 25 år är en yrkesförberedande gymnasieskola. För jag är glad att på Vipeholm, där Lars var inhyst, finns inget av det förakt och våld som Majgull Axelsson skriver om, utan bara underbara elever och härliga kollegor. Inte desto mindre, så måste en läsa hennes senaste bok! Och jag har ju inte hunnit införskaffa den ännu... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på dig när jag läste. Vilken spännande byggnad att arbeta i. Historiska hus bär med sig något av en själ.

   Radera
  2. Vårt skolområde är stort och består av många byggnader och själv är jag tyvärr inte i någon av de äldre delarna utan i ett nybyggt hus där byggeleverna finns. Men vårt bibliotek och läsrum är i ett av de äldre husen. Och där försöker jag givetvis vara så mycket som möjligt.

   Jag blev så inspirerad av ditt inlägg att jag köpt varsitt ett exemplar till min närmsta kollegor som de ska få in vi går på sommarlov! =)

   Allt gott till dig, Anna!

   Radera
 6. Jag vill gärna vinna ett exemplar! Henrik och jag pratade om Majgull Axelsson förra vecka och sa att det var längesen vi läste något av henne. Vi skulle vilja läsa den båda två. :-) Delat på FB och Instagram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen med i tävlingen. Ni har säkert Jag heter inte Miriam, den är fantastiskt bra!

   Radera
  2. Ja, den är väldigt bra. Fick den av dig i sommarpresent ett år - i den fina sommarpåsen. 🙂

   Radera
  3. Just det så var det :-)

   Radera
 7. Jag vill gärna vinna ett exemplar av boken

  SvaraRadera
 8. Jag har läst Axelsson sen Resan till Nifelhejm. Den senaste var Jag heter inte Miriam.
  Så jag fortsätter att läsa henne såklart.

  Har skrivit här: http://violensboksida.bloggplatsen.se/2017/05/10/11443312-tavling/

  SvaraRadera
 9. Vill gärna delta i tävlingen :)

  SvaraRadera
 10. Det var länge sedan jag läste något av Majgull Axelsson! Hoppas på tur!

  SvaraRadera
 11. Då är tävlingen stäng. Vinnare meddelas här i bloggen.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!