lördag 6 maj 2017

men hur blev det här då?För nästan precis ett år sedan var jag i Amsterdam på en härlig bokresa och som den inte så hemliga tant jag är innerst inne så hamnade vi en av dagarna på Keukenhof. Helt fantastiskt var det att se alla tulpanerna och de andra lökväxterna, klart att man måste ha med en påse lökar hem som minne. Glatt handlade jag en vacker sort, dubbel vit med limegröna kanter som skulle passa så fint i min rabatt på landet. Där har jag pärlhyacinter och ormöga i revor och vita enkla tulpaner från en annan resa till Holland - sagt och gjort. Lökarna inhandlades, fraktades från Keukenhof till Tjörn och planterades. Flera veckor i rad har jag orörligt spejat på knopparna, tänk nu om rådjuren kommer precis innan jag får se den utslagna. Vardagsegde när den är som bäst.

En vecka med värme och jag har rosaröda blommor så vackert prunkade i planteringen. Hmmm, men hur blev det så här? 

Man får helt enkelt gilla läget. M var mest orolig för att det blir en ÖIS-rabatt istället för den planerade Blåvita. 


6 kommentarer:

 1. de där är tåliga gammaldags Tulipa Apeldoorn som snällt kommer år efter år ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info, jag hoppas att de kommer upp nästa år igen.

   Radera
 2. Antingen har naturen spelat ett spratt eller också har fel tulpanlökar skickats. Rött piggar upp och är vackert också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, jag köpte dem i Holland och tog själv dem till Tjörn. Kanske tänker du på de fina postorderkatalogerna som var så populära på 70-talet när man kunde beställa direkt från keukenhof? Det minns jag att mamma gjorde och jag älskade själva katalogen.

   Radera
 3. Så fel det kan gå! Hoppas de holländska lökarna bara behöver lite extra tid på sig och att de snart tittar upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så är det nog så att det är de som kommit upp och är av fel sort. Jag är helt säker på att jag medvetet inte planterat ngt rött i den rabatten ... Passar sådär om jag ska vara ärlig.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!