söndag 28 maj 2017

hörni, är utseendet viktigt?


Som alltid på söndagskvällarna så tar jag mig en bloggrunda och kommenterar här och där. Det är en mysig vana som jag hållit fast vid i många år, precis som att att jag behållt min blogg helt oförändrad i hela sju. År, alltså. Nu vet jag att jag har trogna läsare och kanske har någon lust att ge lite feed-back?

Är utseendet viktigt här på bloggen, blir det mer intressant att kika in här och läsa om jag piffar till temat och förändrar? Vad saknar ni i så fall? Vad ska ändras och vad ska bli kvar? 

15 kommentarer:

 1. Jag tycker att din blogg är "ren" och snygg och trevlig att besöka. Inga förändringar är nödvändiga.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Västmanländskan och tycker inte det är nödvändigt med någon förändring. Rent och snyggt och lättöverskådligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju varit designen trogen men kanske det blir lite tråkigt? Samtidigt är det ju bild och text, inte så mycket annat och det kan ju vara bra.

   Radera
 3. Jag tycker att det viktigaste är att typsnittet är läsvänligt och att det är hyfsat enkelt att sålla mellan inläggen. Din blogg uppfyller båda de kraven! Allt som blinkar, hoppar, är rörigt, inte har rätt sidbredd osv stör jag mig på men här inne finns inget sånt. Jag tycker du kan låta designen vara som den är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att höra från ett proffs. Jag gillar själv inte rassel och bling så det är alltid enkelt runt mig. Kanske lockar den inte så mycket att kika på gammalt? Inläggen har ju kort visningstid och ibland skulle jag vilja lyfta fram ngt gammalt som ändå är aktuellt.

   Radera
 4. Tycker inte du ska ändra din för då måste väl jag ändra min också ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är säkrast. Men du bytte ju till egen domän. Det var djärvt:-)

   Radera
 5. Det är ändå innehållet som är viktigast. Jag stör mig oerhört på texter som har olika fonter i samma inlägg och olika storlek på texten, i samma stycke! Jag kör också mest med samma men har nu börjat fundera på att flytta bloggen till Wordpress. Och visst skulle det vara elegant med egen domän?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äger faktiskt en domän men har inte flyttat. Jag är inte såld på WP som vi har på kollo, tycker det är meckigt! Följer din migration med spänning :-)

   Radera
 6. Nu går jag emot vad alla andra skrivit, haha! Innehållet är såklart viktigast, men layout och tekniska lösningar kan göra så att innehållet inte presenteras på bästa fördelaktiga sätt. Intrycket av bloggen är också viktigt för hur jag upplever den.

  Själv bortser jag kanske från det v.g. din blogg för att jag känner till den, men annars skulle jag reagera på en del saker som tyvärr kan dra ner intrycket lite. Det är sådant som att headerbilden inte fyller ut mallen helt i min webbläsare, en logga i högerkolumn har blivit för stor och hoppat utanför mallen, sidan är inte responsiv utan man får en en förenklad version i mobilen, som jag kan tycka är lite anonym.

  Mall, layout och typsnitt är lite omoderna, även om det kanske inte är jätteviktigt.

  Nu jobbar jag ju delvis med sånt här så jag är totalt yrkesskadad. För ens privata blogg måste man ju själv avgöra hur mycket sådant här spelar roll, om man har tid, ork och lust att förändra. Jag ser dock en del förändringspotential som skulle lyfta bloggen :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar, jag ska fundera en vända till om jag är villig också på sätt och vis byta ut mitt signum. Troligen är väl bloggandet på väg bort och kanske kan den här retro-stilen vinna i längden. Jag är lite influerad av min scrapbooking i designen och därför har jag t ex valt att ha en orange rand i headern. Precis så scrappar jag så de som känner mig vet att det är Anna och ingen webbdesigner som varit i farten. Sedan inser jag att den är allt annat än modern.

   Radera
  2. Det kan definitivt finnas ett värde i att hålla fast vid sin inarbetade stil som många känner igen :) Det viktigaste är kanske att tekniken bakom hänger med.

   Radera
  3. Jag är extremet dålig på teknik så det borde jag lära mig mer om.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!