torsdag 7 februari 2013

Gardell - på tal om crossover

Crossover-litteratur efterlyste Lyran i sin tematrio och desto mer jag tänkte på det desto fler böcker kom jag på som jag skulle vilja nämna. Gardell har ju hyllats i dagarna, årets homo, bejublad för sina fina böcker, storslam med TV-serien och inte att glömma: bokbloggarnas pris. (Vilket han artigt twittrade och tackade för.) Jag skulle ändå vilja hylla honom extra för att han skriver fantastisk crossover. Böcker som passar lika bra för ungdomar som för vuxna! Torka aldrig tårar x2  är de senaste exemplen men En komikers uppväxt, Jenny och Ett ufo gör entré är ju fantastiska exempel! Hurra för författare som skriver böcker där läsare i många åldrar kan hitta hem. Gillar't!

4 kommentarer:

 1. Du har helt rätt! Gardells romaner passar många åldrar! Och visst är det skickligt att kunna skriva så att många berörs. Jag tycker dessutom att kronprinsessans tal när hon skulle dela ut priset var så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Hon gjorde ett fint framträdande.

   Radera
 2. Det håller jag verkligen med om. Jag älskade honom när jag var tonåring och tycker fortfarande han är en fantastiskt bra författare. En författare som funkar i flera åldrar står sig väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen en konst att kunna skriva så. Jag är impad.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!