tisdag 26 februari 2013

lomhörd eller?

Har tillbringat eftermiddagen med att lyssna på tankar om framtidens skola, hur vill vi att den ska se ut? Vilka kompetenser tror vi är viktiga då och hur ska läraryrket kunna matcha det?

Mycket kan sägas om det men dagens fniss fick jag när föreläsaren bläddrade fram ännu ett diagram kring kommunikation och de två motpolerna var utmärkta lyhörd - lomhörd.

Hur är det med lomhördheten?

Ingen nämnd, ingen glömd.

6 kommentarer:

 1. :)

  Har du förresten hört något om den här boken:
  http://www.leopardforlag.se/bok/barnexperimentet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte läst den eller läst mer om den än vad som står hos förlaget. Den verkar spännande, utifrånperspektivet är alltid nyttigt.

   Radera
 2. Låter som en intressant dag! Vem föreläste?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en undersökning gjord av en firma som heter Kairos future. De hade undersökt och intervjuat ett antal pedagoger, politiker och skolledare för att hitta ngn slags trend. De hade en lite spännande syn på läraryrket.

   Radera
  2. En undersökning jag gärna hade tagit del av. Får kolla in deras hemsida.

   Radera
  3. Det var lite spännande att de undersökt skolan på samma sätt som de undersöker andra företag. Jag tror inte att undersökningen är offentlig eftersom den var beställd av den kommun jag jobbar på. Det är ju inte helt enkelt att förutse framtiden och de hade gjort ett försök där IT var stor del av inlärningen.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!