torsdag 28 februari 2013

stum sitter guden

Nyutgåva både i pocket och som e-bok av serien om polisen Maria Wern - klart jag ska läsa! Stum sitter guden  heter debuten som har mer än 10 år på nacken och visst märks det att det runnit mycket deckarvatten i Sverige under den tiden, där är några grepp som använts några gånger för mycket för att det nu ska kännas fräscht. Jag har till exempel väldigt svårt för att polisens egen familj blir så inblandade i brottet. Dessutom känns sökandet efter telefonkiosker, kriminalteknikernas jobb utan datorer osv väldigt länge sedan. Trots det så är det en spännande historia, jag rycks med från första början och Anna Jansson blandar diskbänksrealism med nordisk mytologi, en snutt psykisk ohälsa och traumatiska barndomar. Helt OK svensk deckare, jag ska läsa bok nummer två på min läsplatta snart. Lättläst, oförarglig underhållning lagom för en grå dag i februari.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst några senare som är har varit spännande. Men jag har faktiskt för mig att deckarens familj inkl hon själv var rätt mycket iblandade med mördaren i minst en av dem. Lite mycket sammanträffande kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska helt klart läsa vidare i serien. Så får vi se om hon har ngn familj kvar tillslut.

   Radera
 2. Jag har läst alla hennes böcker och jag håller med - lättläst och oförarglig. Finns en del att irritera sig över, men på det stor hela är det lagom underhållning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just, vi tycker samma! Som ofta :-)

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!