söndag 3 september 2017

fåtöljresenären!Jag tycker ändå att jag är en hyfsat van resenär som sett lite av världen genom åren, med betoning på lite märker jag när jag klickar i de länder jag besökt på en världskarta. Sorgligt få länder utanför Västeuropa. Så är det. Tur då att jag har möjlighet att resa utan att ens lämna mitt hem ...

Kartan som visar de länder från vilka jag läst en eller flera romaner är roligare att titta på. Då börjar det närma sig de flesta faktiskt, några länder i Afrika saknas och några småländer i Oceanien och Mellanamerika/Karibien. Tur för mig, som inte är så äventyrlig av mig, att man kan resa sittandes i sin fåtölj!

Jag samlar mina texter om böcker jag läst i kategorier efter världsdel - det finns närmare 500 inlägg om afrikansk litteratur, likasamma gäller för Asien. Europa, Nordamerika och Norden har sina egna fullmatade kategorier, sedan kommer Oceanien med Sydamerika som sladdis. Är någon sugen på boktips bortom allfarvägen så klicka er fram, eller lägg en kommentar här nedan så ska jag försöka tipsa om något passande! 


7 kommentarer:

 1. Coolt! Bok från Mongoliet härnäst? Vad är det för program du använder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2017/08/ett-brokigt-band-om-renens-horn-en.html

   Radera
  2. https://www.adventureally.com/create-map-ofcountries-visited

   Radera
  3. Den mongoliska boken var riktigt bra!

   Radera
 2. Ska också fixa sådana kartor! Går de att spara och sedan fylla på? Jag gjorde egna men var tvungen att göra om varje gång och det har jag inte orkat. Hur många länder har du betat av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I just det här programmet så fanns det ngn kaka som kom ihåg mig så att den senaste kartan låg kvar. Jag har inte räknat länderna faktiskt, det borde jag göra. Det är många små länder som saknas så det är nog inte så många som det ser ut. Vill läsa fler länder men när det blir för krystat så avstår jag hellre.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!