lördag 2 september 2017

vi mot er - åter till Björnstad


Fredrik Backmans Vi mot er, den fristående uppföljaren till Björnstad, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.
Så lyder säljtexten till Backmans nya bok och visst får man allt det där till livs när man läser Vi mot er.  Efter att ha lyssnat till hans sommarprogram så instämmer jag i han egen analys, han vill berätta historier. Och det är han fenomenal på att göra, han skildrar livet i den lilla staden som är besatt av hockey på ett sätt som gör att man inte kan sluta läsa. Han har ett sätt att spela på våra känslor som är skickligt och när han utmanar normen så ropar jag som läser - jippi! Det här är sådana böcker som med humor och påprickeniakttagelser många i vårt land behöver läsa för att få fler perspektiv i en allt mer svartvit värld. I nästa andetag så muttrar jag nej. Onödigt. För sentimentalt. För uppenbart. På gränsen till nästantröttsamt med alla dramatiska vändningar. Just för mig.

Jag är säker på att den här romanen kommer att få en stor läsekrets, alla som hittade till Ove kommer att älska att läsa både Björnstad och Vi mot er och helt säkert skulle de kunna bli en riktigt bra TV-serie med extra allt. Den skulle jag titta på, helt sikkert! Backman kommer förstås till mässan och där kan man lyssna till honom flera gånger, hans signeringsköer brukar vara massiva!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!